Betadent-pasta de dinti

Membrane si accesorii hidroizolatoare pentru acoperis


Membranele pentru acoperiș și sistemul de hidroizolare FATRAFOL-S sunt destinate pentru formarea membranelor pentru acoperișurile de toate tipurile la clădiri cu acoperiș plat sau lin înclinat ale construcțiilor locative, publice, administrative, industriale, agricole, sportive etc.

samy hidroizolatii

Tipurile mebranelor pentru acoperis FATRAFOL

 • FATRAFOL 810 (membrane pentru acoperiș)
 • FATRAFOL 804 (membrane pentru prelucrarea detaliilor)
 • FATRAFOL 807 (renovarea acoperișurilor bituminoase)
 • FATRAFOL 814 (membrane pentru acoperișuri circulabile, terase și balcoane)
 • FATRAFOL 818 (membrane pentru acoperișuri verzi, acoperișuri cu rambleuri și gresie)
 • FATRAFOL P918 (TPO) (membrane pentru acoperiș din TPO)
 • Materiale complementare și produse

Membranele noastre pentru acoperiș și sistemul nostru sunt pentru toate soluțiile constructive ale acoperișurilor plate și lin înclinate, adică pentru acoperișuri cu una sau două mantale, aerisite sau neaerisite, cu cu strat termic de izolare sub și deasupra învelitorii, înclinate sau fără pante și pentru acoperișuri necirculabile, circulabile, carosabile, cu rambleuri de piatră spartă sau pamânt, cu aranjament de grădină, cu irigare etc.

Membrana pentru acoperiș din sistemul FATRAFOL-S după tipul foliei hidroizolatoare poate fi aplicată pe orice fel de suporturi, iar aceasta atât la construcții noi, cât și la reparații, reconstrucții și modernizarea obiectelor mai vechi.

Sistemul de acoperis FATRAFOL-S

 • membrană hidroizolatoare
 • izolația termică (Polistiren, )
 • accesorii și materiale complementare

1. Membrane hidroizolatoare pentru acoperiș FATRAFOL 810
2. Izolația termică (vata minerală)
3. Izolația termică (polistiren, )
4. Suport textil.
5. membrană hidrofugă
6. Tablă trapezoidală

Avantajele mebranelor pentru acoperiș FATRAFOL

 • Rezistența deosebită la influențe atmosferice
 • Duritate structurală și rezistență la sarcina mecanică
 • Rezistență chimică foarte bună la influențe atmosferice agresive
 • Permeabilitate ridicată la abur
 • Rezistență la pătrunderea de rădăcini ale plantelor
 • Sudabilitate excelentă
 • Îngreunarea minimă a construcției portante de acoperiș
 • Solicitare minimă la incendiu a obiectului
 • Inofensivitate igienică și ecologică

Oferta de folii hidroizolatoare pentru acoperiș

• FATRAFOL 810 (membrane pentru acoperiș)
• FATRAFOL 804 (membrane pentru prelucrarea detaliilor)
• FATRAFOL 807 (renovarea acoperișurilor bituminoase)
• FATRAFOL 814 (membrane pentru acoperișuri circulabile, terase și balcoane)
• FATRAFOL 818 (membrane pentru acoperișuri verzi, acoperișuri cu rambleuri și gresie)
• FATRAFOL P918 (TPO) (membrane speciale pentru acoperiș din TPO)
• Accesorii și materiale complementare

FATRAFOL 810 - hidroizolarea acoperișurilor plate și lin înclinate

FATRAFOL 810 (810/V, 810 AA) este folia pentru acoperiș pe bază de PVC-P armată cu plasă de poliester. Rezistentă la raze UV, poate fi expusă influețelor atmosferice directe și are rezistență la incendiu B ROOF T3.

Membrana pentru acoperiș FATRAFOL 810 (810 AA) este fabricată prin vălțuire și laminare, FATRAFOL 810/V prin extruziune multiplă. FATRAFOL 810 AA are rezistență mărită la incendiu.

Membrana pentru acoperiș FATRAFOL 810 (810 AA) este destinată în primul rând pentru aplicarea învelitorilor monostrat ale acoperișurilor plate, ancorate mecanic de substrat, fără strat de îngreunare.

FATRAFOL 810 poate fi folosită și pentru acoperișuri îngreunate. Dacă stratul alăturat al învelitorii acoperișului în mantaua acoperișului este spuma de polistiren sau element din asfalt, contactul direct trebuie prevenit cu strat de separare din material textil din fibre sintetice cu o grosime de minim 300 g/m2. La folosirea polistirenului mai ușor se poate efectua separarea foliei tot cu fibră de sticlă cu o grosime de minim 120 g/m2.FATRAFOL 810 nu poate fi folosit ca strat hidroizolator în orice fel de construcții care conțin gudron.

FATRAFOL 804 - membrană pentru acoperis pentru suprafete si detalii neuniforme

Membrana pentru acoperiș FATRAFOL 804 (804 AA) este o membrană nearmată pe bază de PVC-P. Membtana rezistă la raze UV și poate fi expusă influențelor atmosferice directe. FATRAFOL 804 AA are rezistența ignifugă mărită. Ambele variante de producție descrie această fișă tehnică în continuare ca FATRAFOL 804.

Membrana pentru acoperiș FATRAFOL 804 (804 AA) este destinată în special ca o completare la membrane pentru acoperiș armate FATRAFOL pentru suprafețe neuniforme ale acoperișurilor și pentru prelucrarea detaliilor. Membrana cu grosimea de 1,5 mm este destinată doar pentru prelucrarea detaliilor, nu este potrivită pentru folosire pe suprafață întreagă, ancorată mecanic la învelitoarea acoperișului.

Dacă stratul alăturat al foliei învelitorii în mantaua acoperișului este spuma de polistiren sau element din asfalt, contactul direct trebuie prevenit cu strat de separare din material textil din fibre sintetice cu o grosime de minim 300 g/m2. La folosirea polistirenului mai ușor se poate efectua separarea foliei de asemenea cu fibră de sticlă cu o grosime de minim 120 g/m2.

Membrana nu poate fi folosită ca strat hidroizolator în orice fel de construcții care conțin gudron.

FATRAFOL 807 – membrana pentru acoperis la renovarea acoperisurilor de asfalt

Membrana pentru acoperiș FATRAFOL 807 (807/F, 807 AA) este o membrană pe bază de PVC-P cu strat de bază din texti nețesut PES. Membrana este rezistentă la raze UV și poate fi expusă influețelor atmosferice directe.
Membrana pentru acoperiș FATRAFOL 807 (807/F, 807 AA) are o margine a membranei lăsată fără textil nețesut pentru a permite îmbinarea longitudinală a fâșiilor. FATRAFOL 807/F are textil nețesut pe toată lățimea benzii. FATRAFOL 807 AA are rezistența ignifugă mărită.

Střešní fólie FATRAFOL 810 (810 AA) este destinată în primul rând pentru sanarea membranelor învelitorilor vechi din asfalt la acoperișuri plate . Utilizarea principală a membranei este pentru sisteme lipite. Fața inferioară a membranei, care este dotată cu garnitură textilă, este potrivită pentru contact cu bituminoasele.

FATRAFOL 818 – membrană pentru acoperisuri verzi, acoperisuri cu rambleu si gresie

Membrana de acoperiș FATRAFOL 818/V este o membrană pe bază de PVC-P cu fibră de sticlă încorporată. Membrana este fabricată prin extruziune multiplă.

Membrana pentru acoperiș FATRAFOL 818/V este destinată pentru executarea învelitorilor cu membrane monostrat la acoperișuri plate îngreunate cu piatră spartă, strat circulabil sau vegetal. 
Membrana de acoperiș FATRAFOL 818/V nu este rezistentă pe durată lungă la razele UV, de aceea stratul de îngreunare trebuie asigurat cu membrană având protecție permanentă împotriva acțiunii directe a influențelor atmosferice.

FATRAFOL 814 – membrană pentru acoperiș la acoperișuri circulabile, terase și balcoane

Membrana pentru acoperiș FATRAFOL 814 este o membrană pe bază de PVC-P ranforsată cu fibră de sticlă . Partea superioară a foliei este dotată cu textură antiderapantă specială. Folia este rezistentă la raze UV și poate fi expusă influețelor atmosferice directe.

Membrana pentru acoperiș FATRAFOL 814 este destinată hidroizolării teraselor locuințelor și balcoanelor ca strat superior circulabil. Membrana mai este potrivită pentru crearea de cărări pe acoperișuri plate izolate cu membrane FATRAFOL.

Conform Ordinului Ministerului de dezvoltare locală nr. 137 din 9.6.1998, membrana de acoperiș FATRAFOL 814 îndeplinește conform normelor tehnice cehe CSN 74 4507 cerința de atingere a valorii coeficientului de frecare la alunecare în stare uscată și umedă cu valoarea minimă 0,6 la toate valorile medii ale întregului ansamblu și deci este potrivită fără limitare pentru porțiunile circulabile ale construcțiilor utilizate public.

Membrana pentru acoperiș FATRAFOL 814 nu are voie să intre în contact cu diluanți organici de toate tipurile și alte chimicale, la care nu este asigurată influența asupra materialului, de ex. acetonă, benzină, fenol, motorină, uleiuri de tot felul, nitrolacuri, esteruri, cetoni și hidrocarburi aromatice.

Membrana pentru acoperis pe bază de TPO (poliolefine termoplastice)

FATRAFOL P 918 este o membrană hidroizolantă pentru acoperiș pe bază de poliolefine termoplastice (TPO) ranforsată cu fibră de sticlă. Membrana este rezistentă la raze UV și poate fi expusă influețelor atmosferice directe.

Membrana are toleranță excelentă la asfalt. Membrana TPO FATRAFOL 918 este produsă prin coextrudare multiplă.

FATRAFOL P 918 este destinată în primul rând pentru aplicarea învelitorilor monostrat ale acoperișurilor plate, ancorate mecanic de suport.

FATRAFOL 918 poate fi folosită și pentru acoperișuri îngreunate și acoperișuri cu strat vegetal. Învelitoarea aplicată pe acoperiș nu necesită niciun fel de întreținere și se caracterizează prin viabilitate ridicată.

 • Membrana hidtroizolantă TPO P 918 este ranforsată cu fibră de sticlă.
 • Membrana poate fi aplicată direct pe bituminoase și polistiren fără garnitură de separare
 • Memmbrana este potrivită pentru acoperișuri : ancorate mecanic, balastate și verzi
 • Culoare - gri
 • Îmbinarea membranelor este posibilă prin termosudare.
 • Aplicarea și îmbinarea poate fi efectuată la temperaturi de peste -5°C

Materiale si produse complementare

 • Membrană gofrată - pentru prelucrarea și etanșarea colțurilor
 • Con - pentru prelucrarea și etanșarea colțurilor și ungherelor
 • Colier - țintă de ancorare pentru membrană de ancorare FATRAFOL 810/V sau pentru executarea fitingurilor pentru treceri circulare prin învelitoarea hidroizolantă